Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης ανακοινώθηκαν οι όροι και το πρόγραμμα των εξετάσεων υποψηφίων νέων κυνηγών για τη νέα κυνηγετική περίοδο 2018-2019, ως εξής:
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δασαρχείου Ξάνθης πάντα ημέρα Πέμπτη (εκτός της 5ης Οκτωβρίου) και με ώρα έναρξης στις 12.30 τις ημερομηνίες 9 και 23 Αυγούστου, 6 και 20 Σεπτεμβρίου, 5 Οκτωβρίου (Παρασκευή), 18 Οκτωβρίου, 1 και 15 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου.

Πριν από τις εξετάσεις θα διοργανώνονται από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους νέους κυνηγούς, για την καλύτερη προετοιμασία και την υποδοχή τους στην κυνηγετική οικογένεια.

Δικαιολογητικά έκδοσης άδειας θήρας που πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι είναι, ταυτότητα, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ή το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας, δελτίο κατοχής όπλου, ή βεβαίωση από την αστυνομία.

Για συμμετοχή στις εξετάσεις στις παραπάνω ημερομηνίες, οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από τις εξετάσεις.

Για οποιοδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, τηλέφωνο 25410 22846.